Ziua 1 Internetics 2006

Prima zi din Internetics a fost interesata mai degraba prin prisma persoanelor pe care le-am cunoscut/intalnit, decat prin prisma prezentarilor. La ultima nu am fost prezent asa ca nu pot sa spun despre ce este vorba.

Cea mai interesanta prezentare a fost cea moderata de Madalin Matica -” Din .ro in .p(ro)fit.”… Are you fit for profit?”.

Am remarcat caracterul publicitar al tuturor prezentarilor. Studiile de caz sunt demne de lauda insa ele nu pot forma o educare a specialistilor din IT.

Deasmenea prezentarile ar fi putut sa fie mai tagetate catre publicul din sala. Cred ca este inutil sa explici unor participanti internetics, bloggeri ori persoane din online ce este Google Analytics, ca un banner nu trebuie sa duca pe home-page-ul unui site daca se refera la ceva specific din acel site s.a

Apropo de bannerele care se vor standardiza, nu vor mai deranja userii si de producatorii de alcool/tutun care nu sunt atat de prezente pe online-ul romanesti a aparut noua reclama Stalinskaya pe trafic.ro.

Am fost fericit sa intalnesc/reintalnesc persoane pe care le stiam doar din forumuri si mai nou blogguri: zoso, Marius Ciocan, Ionut Oprea, Today’s.

Accesul Internet in HoJo oferit prin Orange mi se pare foarte scump, 14$ pe zi fara sa ofere alte variante de cumparare, procedura dureaza mult, de la receptie nu se pricepea nimeni, ti se cere act de identitate pentru a avea access internet etc. Autentificarea si localizarea calculatorului dureaza mult si se realizeaza si in mijlocul navigarii. Un mare minus aici. In rest organizarea a fost in regula, cu exceptia numarului redus de participanti in conditiile in care participarea a fost gratuita.

Astept festivitatea de decernarea a premiilor. Se risca cineva sa faca pronosticuri?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *