Masinile hibride – moda sau necesitate?

Am fost ieri la invitatia lui Cristi la evenimentul Masinile hibride – moda sau necesitate?.

Prima parte a constat intr-o prezentare a celor de la Toyota cu privire la masinile hibride, bineinteles axata pe masina lor.

Ce cred despre Toyota Prius:
– Masina este inca foarte scumpa. Nu stiu daca este de vina tehnologia, dar 25.500 pentru o masina din aceasta clasa si cu acele dotari este foarte mult. Honda Civic Hybrid este cu 2000 de euro mai ieftina, si cel putin la interior mai frumoasa, motor ceva mai puternic.
– Design exterior neatragator, interior cle putin ciudat. Poate cu timpul te obisnuiesti si cu motorul si cu display-ul. Frana de mana de picior iarasi nu intra in normalitatea care-mi place la o masina.

Despre Masinile Hibride
– Consuma mai putin, dar nu cu mult.
– Cazul Honda unde exista model similar cu cel hibrid doar ca pe benzina releva diferenta de pret: 6500 de euro. Diferenta de pret nu cred ca se amortizeaza din pretul paltit pentru combustibil deci nu cred ca argumentul eficientei este cel care ar trebui sa primeze.

Vreii sa fii ECO?
SMART FORTWO 0,8 Diesele CDI
– Este mai mic(consum de energie si materie prima pentru fabricatie mai reduse, deseuri la casare mai mici)
– Emite mai putine noxe 88 g/ km, fata de 104g la un PRIUS sau 106 la un CIVIC.
– Cat de des mergi in masina singur? Cat de des iei mai mult de un pasager?

Alte variante
ECO? Bicicleta, scuter, mers pe jos ..

Parerea mea
Masinile hibride sunt un moft, reprezinta un avantaj doar comparandu-le cu cele de aceeasi clasa. Daca vrei sa fii eco si ai la dispozitiei 25.000 de euro iti iei un Smart sau un Mojito de oras si cu restul 15.000 poti sa-ti iei o masina pentru drum lung.

Nu ma pot inscrie in curentul ECO-friendly, conduc o masina ce emite 156 CO2 (g/km), insa interesul pentru subiect a fost ridicat de aceasta intalnire. Deocamdata este departe fenomenul si cei care cred ca fac ceva cu adevarat, nu doar propaganda ECO sunt oamenii ca Justin Capra.

Altfel evenimentul super ok, prezenta inopinata a ministrului mediului a animat evenimentul, moderare foarte placuta facuta de Dragos Bucurenci

Alte comentarii despre eveniment: Sorin Tudor, Dragos Dehelean, Marius Balaci, INconstantIN .. si multi altii..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *