Kilimanjaro – Incepem! (3)

Ziua 1 – 30 decembrie
Plecam spre Istanbul cu gandul ca diferenta de 1000$ economisita de grup ar putea sa nu merite.
Dupa doar cateva probleme de orientare prin Bulgaria si altele la granita turca, reusim sa ajungem intr-un Istanbul cu un trafic infernal.

Booking.com anuleaza prima rezervare si suntem obligatii sa platim a doua oara pentru rebookingul la un alt hotel
si sa speram ca ne vom recupera banii de la hotelul care s-a inchis subit 🙂

Ziua 2 – 31 decembrie
Dupa o noapte in istanbul unde am petrecut noaptea de 30 spre 31, ne-am imbarcat spre Kilimanjaro.
In istanbul cetatenii straini nu beneficieaza de preturile reduse pentru long stay la aeroport asa ca la intoarcere vom plati cam 150EURO pentru cele 15 zile in loc de 70 EUR cum ne-am fi asteptat.

Zborul TK 0675 ajunge in 7h de la istanbul direct spre JRO , aeroportul International Kilimanjaro si apoi merge la Mombasa in Kenya.
Primul lucru frapant: zborul era plin cu turisti, mai mult de 20 de localnici nu erau in zbor. Al doilea, doar 30 de persoane au coborat in micul aeroport.

In 1 ora am ajuns la Springland Hotel dupa un drum de 35 de km in conditii foarte bune si din Moshi unul de 2km mai prost decat un judetean..
Noaptea de revelion se sarbatoreste in Tanzania incendiind caucicurui in mijlocul drumul national pe care masinile merg cu 60-70km ora! In schimb hotelul era in liniste completa, toata lumea dormea la ora 2.00 in noaptea de Revelion.

SpringLand Hotel este centrul de operatiuni al Zara Tours, una dintre cele mai mari companii din Moshi specializate in excursii pe Kilimanjaro, dar si pe Safari si alte excursii de o zi in zona sau de 3-4 zile pe plajele din Zanzibar si Pemba.

Ziua 3 – 1 ianuarie 2014
Astazi am petrecut ziua relaxandu-ne la hotel urmand o excursie de neuitat in Moshi. Saracia localnicilor este evidenta, insa la fel si dorinta de a profita de sigurii 5 straini care se plimbau pe strazi.

O masa la un restaurant cu specific indian (si cateva selectii italiene)

Cateva preturi
0.5 $ o bere locala
5 centi un mango, 20 de centi un kilogram de banane.
La fel de bine insa am dat 3$ pe cateva bucati de trestie de zahar negociate fara nici un ajutor din partea ghizilor locali.

Dupa amiaza ne-am intalnit cu Omar, un ghid cu un fizic impresionant si bineinteles cateva propuneri: saci de protectie pentru bagaje pentru numai 5$, TOALETA portabila pentru cele 7 zile cu numai 100$ si asa mai departe.
Am lamurit lucrurile destul de repede si ne-am apucat de impachetat bagaje pentru cele 4 zone climatice pe care le vom strabate in 6 zile pe munte.

Maine la 9 plecam spre Kilimanjaro, iar daca lucrurile merg bine pe 6 vom fi pe varf, iar pe 7 ianuarie vom fi inapoi la piscina de la SpringLand Hotel.

market

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *