IT & Online

Discutand cu un prieten am gasit o metoda interesanta de a privii IT-ul.

In esenta it-ul este continatorul, coaja inauntru careia trebuie dezvoltat ceva util. Desigur ca informatica este cel mai
usor de aplicat in domenii ce au legatura cu gandirea logica, matematica: finante, banci, asigurari, programari, eficientizari etc. Indiscutabil de aici vin si cei mai multi bani si cele mai multe cereri.

Ce este interesant ca pe spatiul romanesc de online, it-ul are ca scop creeare de site-uri care sa vanda publicitate si nu neaparat servicii. Ducem lipsa de site-uri care sa ofere servicii inovative, solutii la probleme, iar pe de alta parte abunda de site-uri cu un continut mai mult sau mai putin interesant create pentru a vinde publicitate pe ele.

Cred ca nu este oportun faptul ca tot mai multi se orienteaza pe partea de publishing.
Eu prefer sa dezvolt site-uri precum www.codulmuncii.ro sau www.enews.ro care nu au trafic exceptional sau venituri substantiale dar care au o alta conceptie, un alt mod de vedere al profitului sau al castigului de imagine.

Am sa prezint in perioada urmatoare cat de frecvent posibil proiecte din sfera web romaneasca care isi propun altceva.

Ca prim exemplu, orientat pe creare de continut online printr-o retea de blog-uri, reteaua GnoMedia are o nisa interesanta, pe o idee practicata cu succes in SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *